Naturterapi

Kontakt for at aftale deltagelse individuelt eller på hold.

 

Du kan vælge i din hjælp til dig selv at deltage i naturterapi. Det kan være sammen med den almindelige behandling som selvbetaler eller med din henvisning fra lægen.

Arbejdet foregår individuelt ude i naturen i 2 timer, hvor du guides i og med naturen. Det sker gennem ophold og korte vandringer i naturen, opmærksomhedstræning, åndedrætsøvelser og lette strækøvelser. Du bliver guidet i meditationer for at bruge det bevidste nærvær og bliver opmærksom på sanserne.

Naturen kan give en pause for indtryk, muligheder og valg, som findes i den almindelige dagligdag, og som nemt kan føre til forvirring, manglende orientering og stress.

Det kræver ingen forudsætninger for at deltage, blot din villighed til at være tilstede med dig selv – med det som er – og møde naturen, som den er og viser dig.

Blot ved at du opholder dig i naturen, bliver sanserne vagt mere til live, og der sker en afstresning af kroppen, opmærksomheden udhviles, nervesystemet afspændes, og der opleves bedre problemløsning.

Du er klædt på i praktisk udetøj og fodtøj efter vejret den konkrete dag. Ved meget dårligt vejr melder jeg afbud til dig, eller der tages samtale i klinikken. Der er ca. 2-3 km gang.

Sted: Nørskovgård Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev (port 2 ved gården og toilet)

Tider: Hverdage kl. 10 til 12 eller kl. 13 til 15 

Med lægehenvisning foretages der en dobbeltkonsultation med sygesikring med en egenbetaling på 800 kr. for 2 timer

Som selvbetaler er prisen 1000 kr. for 2 timer individuelt.

Arbejde i gruppe op til 10-15 personer er prisen 800 kr. for 3 timer

Målgruppen er her personer der gerne vil arbejde med forebyggelse i forhold til robusthed, egenomsorg og handlekompetence. Personer der gerne vil tilbage på arbejdet der er eller har været sygmeldte. Personer med en livskrise efter diagnoser som bl.a. stress, angst eller depression.

Min baggrund for at arbejde med naturterapi er gennem min generelle terapeutiske metode som er oplevelsesbetonet gennem brug af mindfulness, Acceptance Commitment Terapi (ACT), Compassion Fokuseret Terapi (CFT). Derudover har jeg en uddannelse i Naturterapi ved VINATUR.DK. 

Jeg er selv stor bruger af naturen gennem vandreture i udland som indland, kajaktur i de danske farvande samt cykelture.